Hvordan starte en nettbutikk

Mange ønsker å starte nettbutikk, kanskje i håp om å tjene raske penger og å bli sin egen sjef.

Starte nettbutikk
21. april 2024 av Smarte penger / Internett-penger

Det er svært lett å tjene penger på nettbutikk, hvis man først kommer opp på et visst nivå.

Utfordringen ved å starte en butikk på nett er å komme i gang. Derfor har vi forsøkt å sette opp noen punkter som kan være til hjelp til deg som skal starte nettbutikk.

  • Hvem skal lage nettbutikken? Det finnes mange leverandører av ferdige nettbutikker. En mulighet er å benytte ferdigpakker, men dette er ofte en mindre god løsning. En annen og ofte bedre mulighet er å bruke en kombinasjon av programvare for nettbutikker pluss et bra og annerkjent webhotell.
  • Valg av selskapsform: Forenklet kan man si enkeltpersonforetak fungerer utmerket til nettbutikker hvor det er liten risiko (lite vareinnkjøp og liten startinvestering). Dersom du skal stable en større nettbutikk på bena, og det er betydelig investeringer og risiko i forhold til oppstart, og kanskje ansatte inne i bildet, så er aksjeselskap en bedre selskapsform.
  • Innkjøp av varer: Den største risikoen ved å starte en nettbutikk er i forhold til innkjøp av varer. I verste fall kan du risikere at leverandøren ikke sender deg varene du har betalt for, eller du ikke får solgt ut de varene du har kjøpt inn på lager. Et bedre alternativ for mange som skal starte nettbutikk er derfor dropshipping (nevnt nedenfor).
  • Betalingsløsninger: Hvordan skal ta imot betaling i din nettbutikk? Det finnes mange alternativer, det enkleste er PayPal men det er også mer kostbart og forbrukerne mer kontroll og deg som nettbutikk-eier mindre kontroll enn om du har en kredittkort løsning i nettbutikken.
  • Selge direkte fra leverandør: Trenger du en nettbutikk med eget varelager? Vurder muligheter som dropshipping, hvor det ikke er nødvendig med eget varelager. Her er det mulig med store besparelser og unike salgsmuligheter.
  • Dropshipping: Bruk Salehoo dersom du ønsker å drive dropshipping i stedet for tradisjonell nettbutikk, det kan lønne seg.
  • Trafikk er det essensielle når du skal starte nettbutikk. Det hjelper ikke at nettbutikken din ser flott ut og har stort vareutvalg, hvis ingen besøker den. Det å få trafikk til nettbutikken er derfor noe man må bruke litt tid og ressurser på. Her er en artikkel som forklarer hvordan du kan få mer trafikk til nettbutikken.

Dette var bare en kort introduksjon til det å starte nettbutikk. Overnevnte punkter og linker er likevel nok til å hjelpe deg godt på vei.

Å starte nettbutikk er ikke vanskelig, og med noen timers innsats kan du faktisk ha en fullkommen nettbutikk stablet på bena hvis du velger den enkleste løsningen som innebærer blant annet dropshipping i stedet for eget varelager, og et gratis cms som er lett å installere på et hvilket som helst webhotell.

Kilde: Guiden til å starte en nettbutikk