Tjene penger på internett

Internett byr på en verden av inntektsmuligheter! Drømmer du om å tjene store penger raskt eller bare litt ekstra ved siden av – her er dine muligheter.

Tjene penger på internett
23. juli 2024 av Smarte penger / Internett-penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Det finnes mange måter å skaffe seg penger raskt. Det vanligste er kanskje å låne penger, men da er jo pengene egentlig ikke dine (du må jo betale tilbake!).

Så finnes det også mange "dumme ting" man kan gjøre for å tjene penger fort. Vi skal ikke engang omtale eksempler på dette, da de fleste nok klarer å tenke seg til hva dette er selv.

Heldigvis finnes det måter å tjene raske penger på, uten å måtte ta opp lån, eller gjøre dumme ting! Vi skal her se på noen måter du kan tjene penger på forholdsvis raskt på nett.

Slik kan du tjene penger fort, ved hjelp av internett!

Av tusenvis av muligheter, har vi her plukket ut det vi tror de fleste vil synes er spennende, gøy, givende eller alt dette på en gang:

1) Aksjer og investeringer

Det å drive med aksjehandel er en typisk måte å prøve å tjene penger på nett. Noen lykkes, andre ikke. Det er heldigvis mulig å prøve dette med små beløp i starten, eller til og med å prøve en demo der du ikke risikerer egne penger i det hele tatt, men bare benytter liksompenger (men likevel med muligheten til å prøve deg i det virkelige markedet). Vi liker eToro - dette er en nettmegler med all verdens handelsmuligheter innen aksjer, krypto og veldig mye annet. De har også en gratis demo om du vil prøve denne.

2) Kryptovaluta: Tjene penger på krypto?

De fleste kryptovaluta er som regel verdiløse, men noen, slik som bitcoin, har vist seg å være egnet til både trading og investeringer - du må selvsagt gjøre dine egne vurderinger her, men det er vår oppfatning. Om du ønsker å begynne med kryptovaluta, kan vi anbefale føgelde handelstjenester for kryptovaluta.

3) Selge bildene dine på nett!

I dag har alle en mobil med seg, og "alle" tar bilder av "alt". Har du tenkt på at kanskje noen av bildene dine kan være verdt penger? Det er de sannsynlig vis, da du kan selge disse på internett på bestemte steder. Det er ganske enkelt og krever nesten ingen arbeid etter at bildene er lastet opp i diverse nettsky-tjenester. Du må selv vurdere hvilke bilder som egner seg til salg (ikke alle bilder bør selges, noen er private og så videre). Se her hvordan du kan tjene penger på å selge bilder på nett.

4) Tjene penger som influenser i sosiale medier

Det er mange som tjener penger som influenser i Norge, og noen tjener imponerende mye. Så mye at de tjener mer enn høytlønnede leger og advokater, for eksempel. Det skulle ikke vært mulig egentlig, men det er det. Hvorfor det er slik, må man spørre andre om, men sannheten er at det er millioner av kroner å tjene på noe så latterlig som å "være influenser". Til deres forsvar er det mulig å gjøre noe positivt ut av en slik aktivitet også, og det blir stort sett hva man gjør ut av det. Hvis du vil vite mer om hvordan man tjener penger på alt fra Facebook til Snapchat til YouTube til andre sosiale medier, så kan du få mange gode tips her: Hvordan du tjener penger i sosiale medier.

5) Dropshipping: Tjen penger på å selge ting du ikke eier!

Dette er en "hysj-hysj" hemmelighet, som sannsynligvis mange nettbutikker ikke ønsker du skal vite om. De fleste nettbutikker har nemlig ikke alle varene sine på eget lager: Mange produkter i nettbutikkene ligger nemlig i andres varelager. De bare har disse varene på sine sider, og når du "kjøper en vare fra dem" så kjøper du egentlig fra noen andre - de bare videresender ordren. Dette er droppshipping, og det er ikke bare fullstendig lovlig, det er også svært utbredt. De aller fleste nettbutikker benytters seg av dropshipping i en eller annen form. Her finner du mer informasjon om hvordan du kan tjene penger på dropshipping på nett.

6) Tjene penger på skrivejobber på nett

Nå som kunstig intelligens har tatt helt over mange skrivejobber, skulle man tro denne muligheten var på vei ut. Det ser ikke slik ut, for det finnes fortsatt mange ledige annonserte skrivejobber på nett. Det betyr at du kan få betalt for å skrive artikler (om nesten hva som helst). Ønsker du å vite mer om dette finner du her info om å tjene penger på skrivejobber.

Mer om det å tjene penger på internett

Du trenger ikke vite hvordan man lager en nettside for å tjene penger på nett. Om du har det er det selvfølgelig en fordel, men det finnes nok av eksempler på mennesker som har tjent seg rike på nett uten spesielle datakunnskaper.

Metodene under kan brukes av alle som ønsker å tjene penger på internett. Noen av disse metodene er veldig enkle og kan gjøres av stort sett all, mens andre krever spesielle kunnskaper.

Du kan tjene penger på mye på internett:

  • Flaks. Er du heldig og har flaks kan du vinne penger på nettpoker, sportsbetting eller nettcasino, men de aller fleste vil tape penger her.
  • Engangs-inntekter. En annen mulighet er å selge ting du eier på nettauksjoner, men igjen, denne type inntekt har begrenset varighet.
  • Varige inntekter. Søk heller inntektsmuligheter som vedvarer, og som kan gi deg en varig pengestrøm: Start en nettbutikk, begynn med dropshipping, start en bedrift på nett, tjen penger på egen nettside.
  • Ekstra inntekter. Kanskje du er fornøyd med å bare tjene noen ekstra kroner? Her er også mange muligheter: Opprett en liten blogg; selg bildene dine på nett; Publiser på YouTube eller Instagram og få sponsorpenger.
  • Avkastning på penger. Har du penger allerede? Da kan valutahandel, aksjehandel, kryptovaluta være noe å vurdere.

Mulighetene er kort og godt mange, og disse skal vi se nærmere på her:

penger tjent på nettet

Aksjer og aksjehandel

Aksjehandel foregår i dag stort sett kun via internett. Å investere eller trade i aksjer er en spennende beskjeftigelse, enten man er hobbyspekulant eller profesjonell trader.

For å investere i aksjer må du benytte en nettmegler som tilbyr aksjehandel. Her er en oversikt over populære aksjemeglere på nett.

penger tjent på nettet

Bitcoin og kryptovaluta

Kryptovaluta er en gyllen mulighet, for den som ikke er uredd. Risikoen er skyhøy. Er du likevel av den forsiktige typen, kan du ta del i den spinnville krypto-verdenen. Kunsten er å kun satse det man har råd til å tape, for tap, det kan man regne med. Mange vil tape mye penger på kryptovaluta, men det er heller ingen hemmelighet at mange har tjent enorme pengesummer.

Overskrifter av typen "satset noen få hundre kroner, ble millionær" har nesten blitt vanlige når det kommer til krypto.

Dersom du ønsker å handle eller oppbevare krypto, må du benytte en egnet tjeneste. Her er en innføring i hvordan du handler kryptovaluta på nett.

Valutahandel

Som spekulant er det alltid penger å tjene, men også mulighet for å tape penger. Hvis man ønsker å tjene penger i aksjemarkedet eller i valutamarkedet skal man være klar over at dette er et null-sum-spill. Man kan tjene penger, men man kan også tape alt man har investert.

Målet med valutahandel er å få avkastning, men en mulighet for å tjene penger på sine investeringer gir også mulighet for tap. Les forøvrig mer om å investere og trade i valutahandel på internett. Mange har blitt rike på å trade i valuta, men en del har også tapt penger. Det sies at 99% av de som prøver valutatrading taper. Det er selvfølgelig bare skremselspropaganda. At ikke alle lykkes er imidlertid en sannhet. Noen lykkes, andre ikke. Det er ikke mulig at alle i valutamarkedet går ut med gevinst. Valutahandel er et nullsumspill hvor noen må tape og andre må vinne.

Sosiale tradingplattformer

Selv mange som driver aktivt med trading er uvitende om de mange nye tjenestene som finnes. En type tjeneste som kan gjøre trading både mer spennende og samtidig gi deg mer innsikt, er å bruke sosiale tradingplattformer.

Ved å benytte disse har man mulighet til å se handlene tilmillion av andre spekulanter. Dette er verdifull innsikt, og selv om du ikke tenker å benytte disse tradingplattformene til handel, er de et svært nyttig verktøy for alle som handler på børser og i finansielle markeder. Informasjonen man kan hente fra disse sidene er kort og godt svært verdifull for alle tradere.

Dessuten er det også mulig å kopiere handlene til de aller beste traderne; Tjener de du kopierer penger, så tjener du penger. Vær oppmerksom på at dersom du kopierer en vellykket trader, så er det ingen garanti for at du kommer til å tjene penger i fremtiden. Selv gode tradere kan ha dårlige perioder og i verste fall tape all kapital. Sørg derfor for at du forstår risikoen før du begynner!

online inntekter

Starte nettbutikk

Det er forholdsvis enkelt å starte en egen nettbutikk. Som nevnt er det store fordeler ved å drive med dropshipping, som beskrives nedenfor.

Benytter du dropshipping-modellen når du selger på nett er risikoen minimal, og nesten ingen investeringer kreves på forhånd, da ikke behøver eget varelager. Dersom du har egenproduserte varer eller av en annen grunn ønsker å kjøpe inn varene selv, så er risikoen betydelig høyere.

Hvis du ønsker å lære mer om hvordan man lykkes med egen nettbutikk kan du lese vår guide til å starte nettbutikk.

slik tjener du pengene dine

Dropshipping: Selg varer direkte fra leverandør

En smart måte å tjene penger på nett er å bruke en dropshipping-leverandør. Da kan du selge produkter direkte fra leverandøren. Du slipper med andre ord å kjøpe inn produktene først før du selger varen videre.

Dropshipping er en helt lovlig. Du selger altså varene direkte fra en leverandør. Du kan gjerne selge via egen nettbutikk, eller gjøre det så enkelt som å selge varene direkte via en nettauksjon eller på annonsesider som Finn eller eBay.

Skal du lykkes med dropshipping er du helt avhengig av å ha tilgang til en eller flere troverdige leverandører som har de produktene du ønsker å selge.

Du finner enkelt dropshipping-leverandører via SaleHoo, som etter vår oppfatning er den beste måten å finne egnede leverandører med akkurat de produktene du ønsker å selge. Der finner du leverandører som selger og distribuerer varer over hele verden. Siden inneholder også verdifulle tips om dropshipping, samt et forum hvor dropshippere kan diskutere muligheter og dele erfaringer seg imellom.

nett-inntekt

Selg dine bilder på nettet

Du kan selge dine bilder på internett, og tjene penger på dette. For de fleste vil det være snakk om ekstrainntekter. Dette fordi det selges og kjøpes digitale bilder for svimlende høye summer hver eneste dag via nettet, der fotografene er selvstendige i forhold til distributøren. Trikset er å ta bilder som noen er villige til å kjøpe lisens på. På en rekke sider på internett selges fotografier, og hvis du har mange bilder liggende eller hvis du er trigger-happy med kameraet kan du tjene en fin ekstrainntekt bare på å legge ut bildene dine for salg på internett.

Du trenger bare å laste opp bildene dine, det er nesten like lett som å overføre bildene til datamaskinen din, og deretter krysser man fingrene og håper at inntektene kommer.

Dette er 100% passive inntekter, det vil si at du laster opp bildene dine til diverse tjenester vil du motta kommisjon på livstid hver gang noen kjøper et bilde). Kjøp av bildelisenser er big business, så om du er interessert i fotografi eller har noen bilder liggende som du er villig til å låne bort til andre, hvorfor ikke gjøre det? Du beholder selvsagt copyright på bildene selv om du selger lisenser.

Salg av egne foto er kanskje en av de morsomste måtene å tjene penger på nett. Hvor mye du tjener kommer helt an på hvor gode bilder du kan tilby. Dersom du kan produsere mange bilder som folk etterspør, vil det være mulig å tjene gode penger. De fleste amatørfotografer vil nok ikke tjene enormt, men en pen ekstra inntekt vil være realistisk for de fleste hobbyfotografer. Denne siden gir en detaljert innføring i hvordan man kan begynne å tjene penger på salg av bilder på nett.

internett kapital

Tjene penger på nettauksjoner og annonsesider

Sider som eBay og Finn er ypperlige til så mangt, og kan brukes både av de som ønsker å tjene noen ekstra kroner, men også de som søker noe mer enn bare en ekstra inntekt.

En god start er å selge unna alt det man ikke trenger. Det du ikke trenger tar bare opp plass uansett. Det er en fin måte å lære seg selve auksjonssystemene på, samt å få erfaring om hvordan kjøperne reagerer på ulike produkter. En persons skrot kan være verdt mye for andre, og du kan noen ganger få godt betalt for ting du kanskje trodde ikke hadde betydelig verdi.

Deretter kan du begynne å selge andres varer på nettauksjoner og annonsesider. Noen velger å selv-importere produkter fra Asia og videreselge disse på norske auksjoner eller på eBay eller på Finn. Det er likevel en litt dum måte å gjøre det på: Når du først importerer noe, og dersom du ikke får solgt varene, kan du i verste fall ende opp med å måtte beholde varene selv, eller du må selge varene til svært redusert pris og dermed tape penger. Heldigvis finnes det bedre måter.

En av de smarteste måtene å tjene penger på nettauksjoner er via dropshipping, som vi har vært inne på tidligere. Da trenger du ikke kjøpe noe først, men i stedet selger du en vare du ikke har: Du selger en vare som finnes hos en annen leverandør. Når noen da kontakter deg fordi de ønsker å kjøpe denne varen, så videresender du denne informasjonen til leverandøren din, som i sin tur sender varen direkte ut til kunde. Du trenger ikke pakke noen varer.

Slik kan du begynne å tjene store penger på nettauksjon:

Alt du egentlig må gjøre er å legge ut en annonse for hva-som-helst på hvor-som-helst, og når du har fått en kjøper, så formidler du kjøpsordren til leverandøren. Enklere blir det ikke. Som nevnt må du da først finne en egnet leverandør som tilbyr dropshipping.

pengene

Tjene penger i sosiale medier

Det er mulig å tjene gode penger i sosiale medier

YouTube er fint for den som liker å lage videoer, og som også liker penger. Det er nemlig mange som tjener ekstremt mye penger på YouTube. En ukelønn på flere millioner kroner, for eksempel. Det er nok ikke mange som tjener så mye, men mange tjener likevel relativt mye på YouTube. Det skal også sies at mange publiserer videoer på YouTube, og konkurransen er tøff. Likevel er det mulig å lykkes, og tjene store penger, hvis man jobber hardt, lager gode videoer og når ut til mange mennesker. For den som måtte være interessert: Her er en oppskrift på hvordan man skal lykkes med YouTube.

Instagram er også en mulighet til å tjene store penger nå om dagen. De største Instagrammerne tjener også millioner av kroner i uken. Som i alle sosiale medier, gjelder det å få flest mulig følgere. Det er ikke enkelt, og man må gå frem på riktig måte. Den som søker lykken og velstand via Instragram, bør derfor bruke tid på å planlegge hvordan man skal lykkes. Det er mulig å lykkes, men det krever nok både litt flaks og gode forberedelser dersom du skal tjene på nivå med de aller beste. Her er en Instagram-veileder med mer om å hvordan man tjener på Instagram.

Sosiale medier er generelt en gullgruve for den som behersker det. Du må ikke nødvendigvis være villig til å gi av ditt privatliv, det finnes eksempler på anonyme YouTubere og Instagrammere og andre som tjener store penger, for eksempel ved å ta bilder av events, instruksjonsvideoer i håndarbeid og Do-it-yourself videoer, og veldig mye annet. Det eneste som egentlig må være på plass, er at man klarer å få oppmerksomheten til mange. Sosiale medier kan være en kilde til enorme inntekter, eller bare ekstra inntekter, men uansett må man forstå hvordan penger tjenes i sosiale medier. Her er en annen nyttig side med veiledning i hvordan penger tjenes i sosiale medier.

Tjene penger på en egen nettside

En vanlig måte å tjene penger på egen nettside på er å legge inn annonser, for eksempel tekstannonser fra Google, eller andre annonsenettverk. Eller man kan hente inn egne annonsører, noe man som regel tjener mye bedre på fordi man fjerner et mellomledd – det krever imidlertid at man har en viss trafikk og at man er i stand til å overbevise potensielle annonsører. fordi man fjerner et mellomledd Dersom brukerne liker din nettside veldig godt, ved at du for eksempel tilbyr noe som er av personlig verdi for dine brukere, kan det hende de ønsker å gjengjelde deg på noen måte. Da kan det være aktuellt å gi dine brukere muligheten til å donere penger til deg via din nettside (dette er en populær inntektsmodell som brukes av de fleste typer nettsteder). I stedet for å lage sin egen betalingsløsning kan man bruke en eksisterende løsning (PayPal.com tilbyr en gratis løsning som gjør dette veldig enkelt).

Her ser du hvordan du også kan lage egen hjemmeside, blogg eller nettbutikk med noen få klikk. Så enkelt at alle kan gjøre det. Man kan også selge egne produkter på nettstedet, enten som et slags "tilbehør" til selve nettstedet (eksempelvis selger vg.no sin papirutgave i elektroinsk format på nettet) eller som en "hovedingrediens", der hele nettstedet kan bygges rundt salg av produkter, altså i form av en nettbutikk.

For å lage en egen nettside må man ha et webhotell (til å legge filene til nettsiden på) og et domene. Se forøvrig liste over webhotell- og domene-tjenester.

Starte bedrift på nett

Mulighetene er mange, og det er her de virkelig store pengene ligger. For internettbedrifter er det ofte slik at enten må man være først ute med noe, eller så må man betale seg inn for å delta i konkurransen om markedsandelene. Eller man kan komme med en original vri på en eksisterende idé. Les mer om å starte bedrift.

Å tjene penger på internett kan være en enkel sak for noen, men det å starte en suksessbedrift som Finn.no, Facebook, Google, Twitter eller Amazon krever ikke bare helt spesiell kompetanse og mye startkapital, man må også ha en god porsjon flaks. I stedet for å prøve å starte neste Facebook kan det kanskje finnes andre enklere muligheter.

I stedet for å prøve å starte det neste Facebook, prøv med noe litt mer jordnært først. Du kan alltids forsøke noe mer spektakulært senere - men i første omgang bør du se om du er i stand til å lykkes i litt mindre skala. Vi har nevnt noen muligheter allerede, og nedenfor finner du flere muligheter.

Tjene penger på å blogge

Nå har også norske bloggere begynt å tjene penger. Det finnes ikke så mange som tjener mye på en norsk blogg i dag, men noen er det. Reklameinntekter fra Google AdSense er bare ett eksempel på hva man kan tjene på, eller man kan legge inn reklame fra Tradedoubler.Hvis man skriver på engelsk får man mange flere muligheter. WordPress er en gratis publiseringsløsning hvor man kan lage sin egen blogg. Det som går igjen når det gjelder bloggere med suksess, er at de startet det som en hobby, og skrev om noe de var interessert i, og så begynnte de etterhvert å få mye trafikk, og de la inn reklame på bloggen sin som de tjente penger på.

Start med å registrere et domene til din blogg. Velg et passende navn til bloggen. Det viktigste er at du har bloggen på eget domene, og ikke benytter en gratis tjeneste. Fordelen er at du har kontrollen, og du eier bloggen din selv. Dette er helt avgjørende om du tenker å tjene penger på bloggen.

I tillegg til et domene trenger du også et webhotell. Finne et bra og billig webhotell, de beste webhotell har alt du trenger for å opprette en blogg på ditt eget domene i løpet av få minutter.

Hvis du skal starte din egen blogg anbefaler vi IKKE å benytte en gratis tjeneste - da får du mye reklame på siden din som du ikke tjener penger på selv, og du har lite kontroll over bloggen din (tjenesten kan plutselig stenge, bloggen din kan bli slettet uten varsel og så videre).

Det vi derimot anbefaler, er at du kjøper eget domener og et webhotell for lagringsplass av filene til bloggen din, til sammen koster ikke dette stort mer enn noen få hundrelapper i året, og denne årlige kostnaden vil en halv-populær blogg tjene inn igjen i løpet av en dag eller en uke!

Nettpoker (tips: de fleste taper penger)

For mange er det en drøm å leve av å spille nettpoker. Hvorfor ikke? Spillet er underholdende, og man kan vinne store penger på kort tid. Dessverre er det slik at de fleste taper pengene i nettpoker, bare noen få klarer å tjene gode penger over tid.

Skal du vinne penger på poker må du være forholdsvis dyktig, men det gjelder også å være smart i forhold til når man skal satse. Det er ikke nødvendigvis den dyktigste pokerspilleren som tjener mest, men den som forstår når man er den overlegne pokerspilleren, og når man spiller på et bord med mange andre pokerspillere som kanskje er enda dyktigere.

Vår antagelse er at de fleste taper penger i det lange løp på nettpoker. Det betyr imidlertid ikke at det er umulig å tjene gode penger på pokerspilling, men det er sannsynligvis krevende.

Noen klarer å tjene gode penger på å spille poker på internett, men det gjelder sannsynligvis ikke flertallet av spillerne. Det krever inngående kunnskap og tålmodighet til å lære seg spillet.

Mulige inntekter på internett

Det er ikke nødvendigvis vanskelig å tjene litt penger på nett, men som alt annet må man arbeide for å oppnå resultater.

Selv om det ikke finnes noen snarvei til raske penger, så eksisterer det muligheter for alle som vil skape sin egen inntekt fra internett. Det er bare å bruke øynene, og hodet, så vil du se at det finnes utallige muligheter til å tjene penger på nett.

Dersom du har ambisjoner om å bli rik på internett skal du vite at det gjerne krever hardt arbeid, og det skjer sjelden raskt. Det er mulig å tjene millioner på nett, men selv om andre har gjort det betyr det ikke at alle kan oppnå slike resultater.

Så godt som hvem som helst kan klare å skape noen små ekstrainntekter på nett, det gjelder bare å være villig til å prøve ut de mulighetene man har. Ikke forvent for mye til å begynne med, og start det hele ved siden av det du ellers holder på med.

Dersom du fortsatt er rådvill og ikke helt vet hvordan du skal begynne å tjene penger på nett, kan du jo alltids prøve noen av tipsene som har blitt gitt her. Det er ikke sikkert du vil tjene penger på dette. Om ikke annet, så vil du garantert bli en erfaring rikere, og forhåpentligvis vil det være en positiv og verdifull opplevelse uansett utfall.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).