Hvordan bli rik i Norge

Det finnes mange måter å bli rik på. Alle kan bli rik med en rimelig betalt jobb og god sparing. Hvis du ikke vil vente 15-30 år før du bli rik, er spørsmålet: Hvordan tjene mye penger og bli rik fort?

Bli rikere
23. juli 2024 av Smarte penger / Formue

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Det finnes mange måter å bli rik på. Du kan vinne i lotto, arve penger, gifte deg med noen som har mye penger, bli fotballproff i Manchester United, eller bli en verdensberømt rockestjerne.

Overnevnte muligheter tar utgangspunkt i strategier som å bli "rik og berømt", eller bli "rik på flaks".

Dersom man tror at slike strategier gir gode sjanser til å bli rik, bør straks revurdere sin virkelighetssans.

Les også: Bli rik fort!

Hvordan folk flest tror de kan bli rike

Det finnes mange som gir deg løfter om høy avkastning, et bedre liv med mer økonomisk frihet, og evig rikdom:

  • Bankene og finansinstitusjoner gir "råd" om pengeplasseringer, og noen pantsetter hus for å investere.
  • Lottomillionærer er ikke som andre millionærer, og reklamen har desverre gitt mange forventninger om at de skal bli rik på lotto.
  • Media forteller oss om artister, forfattere, idrettsutøvere, og kunstnere som har blitt rike, og skaper et inntrykk om at dette er veien å gå for å bli rik. I realiteten er det vanskeligere å bli rik kjendis enn lottomillionær!
  • Pyramideselskaper verver medlemmer til sitt dødfødte konsept.
  • I samfunnet generellt har sparing blitt overvurdert, og mange ser på sparing av penger som en vei til riikdom.

Eksemplene over er typiske vrangforestillinger som svært mange mennesker har. Du tror kanskje du vet bedre enn de fleste, og at dette gjelder ikke deg.

De fleste tror de er bedre enn gjennomsnittet (et psykologiske fenomen, Lake Wobegon effekten) men siden det er umulig at "de fleste" er bedre enn gjennomsnittet, så er det mange som lurer seg selv. Poenget vårt er at hvis du ennå ikke er rik eller i det minste økonomisk uavhengig så har du sannsynligvis mye å lære av SmartePenger.com.

Du blir ikke rik av å spare penger

En veldig vanlig oppfatning blant folk er at sparing er veien til rikdom. Bare man sparer så vil man til slutt bli rik. På en måte er det myr riktig i dette, men i praksis er det noe forferdelig galt med en slik tankegang.

Det kan være lurt å flytte fokuset fra sparing av penger, til det å tjene penger. Uansett hvor mye du sparer, så kan du ikke bli særlig rik dersom du tjener lite.

Nå skal ikke vi undergrave viktigheten av å spare penger. God forvaltning av penger er alfa omega, men det bør ikke være ditt hovedfokus hvis målet er å bli rik.

Gjør deg selv en tjeneste og glem alt samfunnet forteller deg om sparing. Det er ikke uten grunn at det heter "å spare seg til fant".

Sparing alene er ingen god strategi for å oppnå økonomisk rikdom. Når det er sagt så betyr ikke dette at vi oppfordrer til å bruke dine siste kroner på shopping eller til å kjøpe den dyreste BMWen.

En sløsekopp som kaster bort alt han tjener på ting som synker i verdi og som han ikke trenger, kommer aldri til å bli rik, uavhengig av hvor mye han tjener.

God forvaltning av penger vil gi betydelige fordeler, men det er begrenset hva du kan gjøre med penger du allerede har.

Dette er veien til å bli rikere

Å spare 10.000 i måneden vil ikke gjøre deg rik med det første. Tjener du 250.000 i måneden og forvalter disse pengene fornuftig, så vil du akkumulere din formue hver eneste måned.

Det å tjene penger bør være ditt hovedfokus hvis du ønsker å bli rik. Skal du bli rik, må du begynne å tjene mye penger.

Hvordan tjene mye penger?

Det å bli rik, eller i det minste økonomisk uavhengig er noe som det er verdt å strekke seg etter. I samme åndedrag kan vi si at det å bli rik ikke bør være det viktigste i livet, det finnes mye som er viktigere enn penger. Men å være økonomisk uavhengig virker positivt inn på livskvalitet, og det å være neddynget i gjeld og regninger man ikke klarer å betale gir ikke akkurat økt lykkefølelse.

Når du stiller deg selv dette spørsmålet er du på rett vei. Å spare penger er en enkel sak hvis man tjener godt, den store utfordringen er å tjene penger, så dette bør være ditt fokus.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).