Når skal du ikke bruke kredittkort

Vær klar over hvilke situasjoner du ikke skal bruke kredittkort.

Ikke bruk kredittkort her
21. april 2024 av Smarte penger / Kredittkort

Kredittkort kan være gull i noen tilfeller, men dårlig egnet i andre situasjoner.

Smarte kredittkort-brukere vet når de ikke skal bruke kredittkortet.

  • Ikke bruk kredittkortet når du skal ta ut penger, da begynner rentene å løpe med en gang. Det gjelder også dersom du betaler for post, fordi frimerker og post teller som penger i systemet, og rentene begynner umiddelbart.
  • Du bør som regel heller ikke bruke kredittkortet for beløp som er større enn det du har dekning for å betale tilbake. For eksempel kan man gjøre det til en regel at beløpet på din brukskonto aldri skal være lavere enn anvendt kreditt på kredittkortet.
  • Ikke overfør penger til dine andre kontoer fra kredittkortet. Rentene begynner umiddelbart.
  • I tillegg bør man også ha opprettet en bufferkonto for uforutsette utgifter, slik at man aldri vil befinne seg i den vanskelige situasjon hvor man ikke har råd til å betale tilbake kredittkortgjeld. Smarte kredittkort-brukere betaler selvfølgelig all kredittkortgjeld før eller på forfallsdatoen.
  • Ikke bruk norsk valuta i utlandet, og når du betaler med kredittkort i utlandet bør du velge lokal valuta for å unngå dårligere vekslingskurs og unødvendig valutapåslag.
  • Ikke bruk kredittkortet dersom selgeren krever at du leverer fra deg kortet. På restauranter bør du for eksempel betale med kredittkort på betalingsterminal. Ha alltid litt kontanter i bakhånd dersom selgeren ikke har betalingsterminal tilgjengelig.