Kredittkort med høy kredittkrense

Kredittgrensen på kredittkort varierer

Kredittkort med høy kredittkrense

Er det så lurt å i det hele tatt velge seg et kredittkort med høy kredittkrense?

23. juli 2024 av Smarte penger / Kredittkort

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Kredittgrensen på kredittkort varierer. Noen ønsker at denne skal være lav, slik at man begrenser handel på kreditt, mens andre gjerne vil ha så høy kredittgrense som mulig.

Hvis man er i stand til å betale tilbake kreditt innen rimelig tid, er det ingenting i veien for å ha en høyere kredittgrense på kredittkortet. Å handle med kredittkort gir deg rabatter og fordeler, og betaler du tilbake før rentene begynner å løpe, vil du i praksis oppnå et rentefritt lån.

Som regel er det mer enn nok kredittgrense på de mest populære og vanlige kredittkortene. Det er ofte en tabbe å skaffe seg mange kredittkort bare for å kunne bruke hele kredittkortets grense på alle kortene. Slik blir det raskt betalingsproblemer av, selv om du i dag antar at du vil få penger snart til å kunne betale tilbake dette.

Høy kredittgrense betyr at du har mulighet til å låne mer penger, og større lån med høy rente øker risikoen. Det at du i dag kanskje er trygg på at du kan betale tilbake, er noe som kan forandre seg raskt. Plutselig kan uforutsette utgifter dukke opp, eller en lønn eller inntekt utebli, selv om det virker usannsynlig i dag. Det er ofte slik livet som gjeldsslave begynner. De fleste kredittkort har allerede høy nok kredittgrense. Trenger du mer penger bør du vurdere andre typer lån.

Søker du også etter et kredittkort med høy kredittkrense?

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).