Handel i valuta på nett

Hva er de mest populære tjenestene for handel av valuta via internett? Hva brukes spesielt av daytradere som handler og kjøper valuta for å tjene penger på kortsiktige svingninger i valutamarkedet?

Handel i valuta på nett
23. juli 2024 av Smarte penger / Valuta

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Med de største nettmeglerene kan du handle mange valutapar mot hverandre, og på listen av valuta som de tilbyr å kjøpe og selge er blant annet

  • NOK - norske kroner
  • USD - US dollar
  • Bitcoin
  • EUR - euro
  • GBP - britiske pund
  • JPY - japanske yen
  • og mange flere valuta

Valutameglere for kjøp og salg av valuta

Valuta trades gjerne med derivater. Det har mange fordeler over å drive med tradisjonell valutaveksling, blant annet hurtighet i utførelse av handler, fleksibilitet og mulighet for belåning - og mye mer.

Det er for eksempel vanlig å spekulere i valuta ved å handle valuta-CFD eller andre derivater.

Anbefalt tjeneste for handel i valuta, fiat og annen trading:

eToro er et sosialt tradingnettverk, også dette populært blant valutaspekulanter. Her kan man i tillegg til handel med valutapar og derivater også kjøpe og selge kryptovaluta, aksjer og annet.

Gratis øvelseskonto er tilgjengelig for disse tjenestene, og siden man kun handler med fiktive penger er det ingen risiko. Det er mulig å handle med egne penger forholdsvis raskt etter opprettelse av konto og innskudd dersom man ønsker å handle i det virkelige markedet.

Handel hos utenlandske nettmeglere på nett er et alternativ som mange glemmer å vurdere. Det finnes faktisk trygge og gode nettmeglere utenfor Norge. Flere av disse har lisenser rundt om i verden, blant annet i EU og i USA, hvilket er betryggende, men mange valutameglere driver fra mer liberale land og uten lisenser, disse kan man gjerne unngå.

Vær oppmerksom på at valutahandel innebærer risiko uansett hvilken nettmegler man skulle benytte seg av. Sett deg godt inn i hvilke instrumenter du handler i og risikoen ved disse. Vi anbefaler ingen å begynne å handle før de fullt ut forstår risikoen!

Hvis du vil handle valuta på internett kan både norske og utenlandske nettmeglere være et bra alternativ. Valutatrading er risikabelt, og du vil selv være ansvarlig for dine eventuelle tap.

Med en god nettmegler vil du få muligheten til å handle på margin, slik at du ved å bare sette inn et lite beløp kan handle for titusener av dollar. Handel på margin øker risikoen, men det gir også en potensiellt større gevinst dersom man gjør et godt kjøp av valuta.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).