Tjen penger på mye forskjellig

Det finnes ingen magisk oppskrift på å tjene raske penger eller å bli rik fort, men det finnes likevel mange realistiske muligheter for å tjene mye penger.

Tjen penger
21. april 2024 av Smarte penger / Tjen penger

Det finnes mange måter å tjene penger på, her er noen eksempler:

  • Start en bedrift og bli rik. Dette er faktisk den vanligste måten å tjene grøsselig mye penger på. Konseptet som fungerer best er å produsere noe som det er stor etterspørsel etter og som folk er villige til å betale for.
  • Valutahandel går ut på å kjøpe og selge valuta. For eksempel kan man kjøpe 10.000 USD (dollar) for 60.000 NOK (norske kroner), til en kurs på 6,00 kroner per dollar. Hvis kronen styrker seg mot dollar, la oss si at senere på dagen er kursen NOK/USD 6,24, så kan man selge dollar tilbake til norske kroner, og man har tjent 2.400 kroner (regnestykket: 62.400 - 60.000). Kurtasje kommer i tillegg, men det er bare en veldig liten andel av kjøpssummen. Risiko og avkastning henger sammen, så her er det mulig å bli rik fort såvel som å miste alt man investerer! Sett deg inn i risikoen før du begynner!
  • Tjen penger på Internett har blitt mer og mer populært de siste årene, ettersom flere har fått øynene opp for alle gyllne mulighetene som finnes her. Luksusen om å jobbe hjemmefra, være sin egen sjef og å tjene mye penger er tiltalende. Du kan tjene penger på internett selv om du ikke investerer mer enn bare noen få hundrelapper.
  • Eiendom er et spennende område for den som vil bli rik. For å begynne med eiendom må du starte et sted, og mulighetene for finansiering går via egenkapital og/eller fremmedkapital. Fremmedkapital kan skaffes i form av lån fra banker eller ved å etablere et selskap og deretter hente inn investorer. Man begynner som regel i det små. Kjøp selv, puss opp og selv eller gjøre forretninger av eiendommen ved å drive utleie.
  • Flaks kan defineres som "tilfeldigheter i din favør". I så måte er dette ikke særlig smart å tenke at flaks skal spille en vesentlig rolle i din bli-rik-strategi. Greit nok, hvis du velger å spille lotto eller på spilleautomater på nett for penger du har råd til å tape, så må du for all del gjøre det. Flaks slik vi beskriver det her omhandler forhold som er utenfor din kontroll.

...eller bare skaff deg en bra utdannelse og få deg en godt betalt jobb. Det viktigste er tross alt å gjøre noe man trives med.

Magiske bli-rik-oppskrifter eksisterer ikke

Det finnes ingen hemmelige eller magiske oppskrifter på å bli rik, men det finnes mange pengemaskiner som folk flest kan sette igang.

Man kan si: "Hva med de som idag er søkkrike fordi de kjøpte opp dot-com-domener på 90-tallet, visste ikke de om noen hemmeligheter?" Svaret er Nei, de utnyttet simpelthen bare eksisterende muligheter, og brukte sine kunnskaper til kalkulert spekulasjon. Ingen hemmeligheter, ingen magi.

Det vanskeligste er å starte, så vi foreslår at du starter ditt lille bli-rik prosjekt nå. Prøv litt av hvert, du vil lære noe for hvert eneste forsøk. Noen muligheter kan gi deg en fin ekstra inntekt, og ikke stort mer, mens andre muligheter gir deg sjansen til å bli rik fort.