Slik øker du dine inntekter

Inntekt er et tema som opptar mange. Hvis du fikk kjennskap til noen morsomme muligheter til å tjene penger på i dag, ville du da gjort noe med det?

Økt inntekt
21. april 2024 av Smarte penger / Tjen penger

Det finnes mange måter å øke sine inntekter på. Skal vi telle de konkrete tingene som nettopp du kunne gjort for å tjene mer penger ville det vært snakk om millioner av ulike muligheter.

Det er dermed nærmest umulig å liste opp alt du kunne gjort for å øke dine inntekter, men la oss starte med en oversikt...

Hvordan øke inntektene

Her er noen ting du kan gjøre for å øke inntektene dine. Hvis du ikke er fornøyd med hva du tjener i dag, så bør du i aller høyeste grad vurdere noen av disse mulighetene for å tjene mer penger:

  • Få en jobb: Har du dårlig råd og er desperat etter penger? Klipp håret, vask deg, og få deg en jobb. Alle i vårt moderne samfunn kan få en eller annen jobb, hvis de selv går inn for det.
  • Få en ekstra jobb: Du kan finne deg en ekstra jobb, hvis din situasjon tillater det så bør du minst jobbe i en 100% stilling.
  • Lønnsforhøyelse: Et annet alternativ er også å spørre om lønnsforhøyelse, hvis det er grunnlag for det. Se forøvrig seksjonen jobb og karriere på SmartePenger.com.
  • Bytte til bedre betalt jobb: Undersøk også hva andre i tilsvarende jobber tjener, hvis du har mulighet til å bytte til en bedre betalt jobb, så er det en måte å øke inntektene på. Privat sektor betaler gjerne bedre enn offentlig sektor.
  • Starte egen bedrift ved siden av: Du kan starte et enkeltmannsforetak eller en bedrift ved siden av jobben, men med tanke på at man er gjeldsslave så bør man velge en forretningside med minimal risiko og som man kan begynne å tjene penger på relativt raskt. Les mer om å starte bedrift eller å drive bedrift.
  • Bruke penger til å tjene penger: Penger du ikke har bruk for skal utnyttes til din fordel. La dine penger jobbe for deg. Sett pengene på høyrentekonto og tjen noen kroner hvert år, eller vær spekulativ ved å investere i valuta eller aksjer.

Det finnes mange måter å tjene penger på. Mange klager over dårlig økonomi, uten å selv gjøre noe aktivt for å forbedre sin økonomiske situasjon.

Les også: Tjene penger på internett

Tjen mer penger, start i dag

Er du en av de mange som drømmer om å ha mer penger, samtidig som at din formue står på stedet hvil, eller kanskje den til og med reduseres gradivs? Det skal bare en innsats fra din side til å snu situasjonen rundt, og få bedre økonomi. Start med å "få ut fingern" og ta tak i problemene når de kommer...

Har du dårlig råd, da trenger du kanskje å endre forbruksvaner, i tillegg til at du setter igang å jobbe med en av punktene nevnt i listen over.

Tenker du mye på hvordan man tjener penger, så vil du også komme på flere smarte ideer. Det finnes tilnærmet ubegrenset med muligheter til å tjene penger og øke sine inntekter.

Grip mulighetene. Grunnen til at du leser denne artikkelen er kanskje fordi du synes det er vanskelig å finne måter å øke inntektene dine på. Det er dårlige tider, penger er en mangelvare... Stopp å tenke slik. Det er ren bullshit. Det er når man er i en vanskelig situasjon at det er enklest å finne nye muligheter, så start nå, grip mulighetene...

Det er ikke vanskelig å finne måter å øke sine inntekter på, og hvis du trenger tips har du en god start rett foran nesetippen din, SmartePenger.com er en av de mest fyldige ressurser på norsk om å tjene penger som du finner på internett - bruk vår guide som en ressurs til inspirasjon og kunnskap!