Hvordan tjene mer penger

Vi gir deg mange konkrete strategier for å tjene penger, men for å lykkes med disse strategiene må man også se helheten i det man driver med.

Tjen mer
23. juli 2024 av Smarte penger / Tjen penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Disse strategiene er ikke isolerte oppgaver, ettersom hvordan de utføres er avhengig av deg som person, dine vaner, og alt annet du gjør og er.

Her er noen generelle tips som vil hjelpe deg til å tjene mer penger:

  1. Jobb mer effektivt. Med andre ord, jobb på en slik måte at du oppnår målet ditt raskest mulig og med bruk av minst mulig ressurser (målet i denne sammenhengen er å tjene mye penger slik at du blir økonomisk uavhengig / rik).
  2. Din jobb = tjene penger. Hvis du tenker slik så tenker du som de fleste vellykkede forretningsmenn. Selv de som allerede har mye penger, og ikke er opptatt av penger i seg selv ser på penger som en måte å holde tellingen på, altså hvor mye man tjener sier noe om hvor dyktig man er i sine forretninger.
  3. Sett inntektsmål. For A) hver måned og B) hvert år så setter du et inntektsmål. Det bør være realistisk og i forhold til din nåværende inntekt. Én mill i året er ikke vanskelig, selv for en fattig student eller hjemmeværende mor - man må bare kvitte seg med de rammene som samfunnet gir om hvor mye det er "vanlig" å tjene. Hvis andre tjener 40.000 i måneden er dette ingen hindring for at du kan tjene 400.000 i måneden. Hvis du setter store inntetksmål og forplikter deg til å oppnå disse, så vil du snart begynne å tenke på en helt annen måte enn du har gjort tidligere.
  4. Nok søvn. Noen foreslår at man rett og slett ikke har tid til å sove mer enn 5-6 timer for å oppnå finansiell suksess. Det blir helt feil, hvis man ikke er opplagt når man jobber så vil man ikke yte maksimalt, og det vil være ødeleggende for effektivitet.
  5. Arbeide lenge nok. Du må være villig til å legge ned mye arbeid hvis du skal bli rik på kortest mulig tid. For de aller fleste holder det ikke med en 4-timers arbeidsdag, 7-8 timer kan være nok for enkelte, andre må jobbe 10 timer 6 dager i uken eller mer. Når det er sagt så tror vi også det er viktig å ha et liv utenom selve jobben.
  6. Ikke kast bort tiden. Dette er opplagt, men hvis man ser på daglige gjøremål til folk flest så finner man antagelig mye tid som blir brukt på unyttige oppgaver. For eksempel, i stedet for å skrive lange eposter eller prate alt for lenge i telefonen, så kan du begrense deg til korte og presise meldinger - dette er bare en av tusenvis av måter å spare tid på. Prøv å finn ut hvordan nettopp du kan utnytte tiden din mer effektivt.
  7. Automatiser prosesser hvis det er A) hensiktsmessig og B) hvis du kan tjene penger/tid på det. For eksempel kan du automatisk la banken overføre X prosent av det du tjener inn på sparekonto eller aksjefond. Og i stedet for å skrive inn lange KID nummer kan du bestille e-faktura og få regningene dine ferdig utfyllt. For de fleste av oss er det veldig mye som med fordel kan automatiseres. Dette frigjør tid som du kan bruke på å tjene penger.

En trygg måte å oppnå suksess på egenhånd kan være å starte i det små, ved siden av en fast jobb. Er man arbeidsledig så slipper man denne problemstillingen, og man kan da satse med full kraft til å drive selvstendig – eventuellt få deg en utdannelse og en jobb. Når man summerer opp alt sammen så er uansett trivsel mye viktigere enn hvor mye penger man tjener.

Mulighetene for å tjene penger er mange, men i nesten alle tilfeller har man større begrensninger som arbeidstaker enn hvis du er selvstendig. Som selsvtendig næringsdrivende, eier av en bedrift, personlig investor, trader, osv., så vil man i lagt større grad være ansvarlig for resultatet selv, og dine prestasjoner vil avgjøre hvor rik du blir.

Du finner du mange konkrete strategier om å tjene penger og bli rik i våre andre artikler, studer disse og vi garanterer at du kommer til å finne noe som kan gi utslag i dine inntekter fremover.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).