Tid er penger

Dette er et godt spørsmål for deg som ønsker å bli rik. Tid er penger. Du kan tjene mer penger og bli rik hvis du lærer å prioritere tiden din riktig og hvis du bruker tiden din mer effektivt.

Tid er penger
23. juli 2024 av Smarte penger / Privatøkonomi

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Nå er det ikke snakk om å utvide døgnets timer, det er ikke fysisk mulig. Med spørsmålet "Hvordan få mer tid" sikter vi her til hvordan man kan få mer tid til de tingene man ønsker å gjøre.

Vi har alle eksakt 23 timer 56 minutter og 4 sekunder til rådighet i løpet av et døgn. Ingenting du gjør vil endre på det. Men det er likevel mye du kan endre på for å oppnå mer på mindre tid.

Det kan være mange grunner til at man ønsker seg mer tid. For eksempel, mer tid sammen med familien og venner, mer fritid, mer tid til å lykkes i karrieren, mer tid til å gjøre alt du ønsker å bruke tiden din, og samtidig bruke minst mulig tid på de tingene du ikke kan fordra.

Hvordan du kan få mer tid

  1. Gjøre mer på mindre tid. Du får dermed mer tid som du kan prioritere på andre ting. Være mer effektiv ved å utnytte tiden bedre.
  2. Prioritere tiden din annerledes. Gjør det som er viktig for deg til fordel til det som ikke er viktig.
  3. Forlenge din levetid. Dette er den eneste måten å få mer tid, i bokstavelig forstand. Det finnes mange livsforlengende tiltak. Å ta sunne og smarte helsevalg kan hjelpe deg med dette, noe vi forøvrig ikke skal gå nærmere inn på her. Begrensning av risiko i forhold til potensiellt livsfarlige aktiviteter er også en måte å sannsynliggjøre lengre levealder.

Tid er penger

Bill Gates og Warren Buffet har hverken mer eller mindre timer i løpet av en dag enn det du har. De er begge blant verdens rikeste, og den store forskjellen mellom disse to og deg er hvordan man bruker tiden sin.

Hva du bruker tiden din på er i stor grad med på å påvirke hvilke resultater du får. Bruker du mye tid på å tjene penger, eller å tenke på hvordan du kan tjene penger, så vil du sannsynligvis også tjene mer penger.

Selv om metaforet om at tid er penger ikke må tas bokstavelig, så er det en nyttig påminnelse for alle som ønsker å tjene mer penger og bli rik.

Slik får du mer tid

Hvordan man får mer tid til å gjøre det man vil koker egentlig bare ned til to ting: effektivitet og prioriteringer.

Dette temaet er et perfekt eksempel på hvordan sunn fornuft IKKE blir anvendt i parksis. Det meste i denne artikkelen er nok innlysende, men det hjelper lite hvis man ikke har brukt tid til å tenke over hva man bruker tide på, og hva man bør bruke tiden sin på.

Hvis du ikke anvender tipsene under allerede, så kan du begynne med det nå. Følg tipsene, og du vil garantert få mer tid til å gjøre mer av det du vil gjøre, du vil oppnå mer på mindre tid, og du vil oppdage en ny verden av muligheter.

Prioriter tiden din bedre

Hvis man ser på hvordan enkelte prioriterer tiden sin så vil man finne mye rart. Prøv selv, og loggfør alt du bruker tid på i løpet av en dag.

Noen er verdensmestere til å kaste bort tiden sin, og i den sammenheng kaster de bort verdifulle muligheter.

For eksempel: Å se på dårlige programmer på TV er ikke noe annet enn sløsing av verdifulle minutter og timer i et menneskeliv. Det er ikke rart så mange forblir fattige på både penger og opplevelser når kveldene går med til smertefullt dårlige TV-programmer og andre meningsløse aktiviteter.

For enkelte heter det ikke engang "kvelden" lenger, men "TV-kvelden". Ikke rart mange opplever knapphet på tid.

Med tanke på alternativene er det mildt sagt merkelig at folk velger å bruke tid enkelte forskrudde aktiviteter. Mulig de ikke har tenkt på alternativene i det hele tatt. Hvilke alternativer finnes?

Ytelse før nytelse

Som mennesker har vi muligheten til å planlegge tiden, vi har muligheter til å forstå at det kan være nødvendig å ofre noe først, for å få en belønning senere.

Selv dyrene har en instinktiv oppfatning av at arbeid kommer før belønning: Ekornet hamstrer arbeider iherdig på høsten for å bøgge opp et lager av nøtter til den kalde vinteren.

Hvorfor er det så mange mennesker som ikke skjønner dette konseptet med å "yte før man nyter"? For eksempel, en liten innsats hver kveld i stedet for unyttig TV-titting vil etterhvert akkumuleres til en større belønning. Det kan bli en formidabel investering av tiden.

De fleste mennesker som klager over for lite tid har intelligens nok til å leve bedre liv. De gjør det bare ikke, av mer eller mindre mystiske årsaker. Konformitet er som oftest bare tragisk, hvorfor er det så mange som velger å undergrave sin egen tankeevne til fordel for jantelov og byråkrati? Andre vet best.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).