Hvordan handle aksjer hos aksjemeglere i Norge

For å handle aksjer må man en megler som tilrettelegger for aksjehandel til norske kunder. Her kan du få vite mer om aksjehandel og hva en aksje er.

aksjer aksjemegler aksjehandel
23. juli 2024 av Smarte penger / Nettmeglere

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

En aksjehandel består i et kjøp og salg av aksjer, der man på den ene siden har en kjøper, og på den andre siden finnes en selger.

Kjøpere og selgere. Dersom det ikke finnes en kjøper eller en selger, så kan ikke handelen gjennomføres. Disse to partene er altså nødvendige for at en aksjehandel skal finne sted.

Aksjemeglere. I tillegg er det som regel ett eller flere mellomledd. En nettmegler er gjerne mellomledd mellom kjøper og selger, og tilrettelegger for at handelen skal kunne gjennomføres.

Nettmeglere til aksjehandel i Norge

Dersom man vil handle aksjer kan man benytte aksjemegler eller nettmegler. Det er store forskjeller i kvalitet mellom aksjemeglere og hvilken av disse du velger kommer an på dine behov til aksjehandel og hvilke erfaringer du har. Skal man lykkes med aksjehandel må først forstå strategier, analyser og taktikker ved kjøp og salg av aksjer hos megler.

Vi har en guide til aksjehandel og lister til aksjemeglere på hjemmesiden vår. Der er det også prisoversikt på provisjoner, honorar, kurtasje, avgifter og flere gebyrer og priser.

Erfaringer med aksjemeglere ligger også der. Finn hvilken megler som passer til aksjehandel hos deg. Les om ikke-norske og de norske aksjemeglere med anmeldelser og omtaler av disse. Vi har også tips til aksje strategi og annet. Informasjon om aksjer finnes også hos mange meglere.

Risiko ved aksjehandel

Vær fullstendig klar over at det å handle aksjer innebærer risiko og det er mulig å tape penger. Derfor er det essensielt at man forstår den risiko som aksjehandel innebærer. Les betingelsene og vilkår fra din aksjemegler før du setter inn penger. Noen aksjemeglere er svindlere, så man må passe opp for svindel. Forstå uansett at handel i aksjer kan resultere i at du taper penger. Det å drive med aksjehandel er ikke noe som passer for alle.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).