Hvordan kjøpe og selge krypto med kryptomeglere på nettet

For å kjøpe og selge krypto må man som regel en megler som gjør det mulig å drive med kryptohandel til norske kunder. Les mer om kryptohandel og definisjonen på kryptovaluta og mer.

krypto kryptomegler kryptohandel
23. juli 2024 av Smarte penger / Nettmeglere

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Kryptovaluta har blitt et populært i trading-miljøer i Norge. Du har sikkert lest i media om nordmenn som har opplevd enorme avkastninger. Det du ikke leser like mye om, er alle de som har tapt store pengesummer på kryptohandel.

Kjøp og salg av krypto: Anbefalt fremgangsmåte.

Det frarådes å benytte uregulerte kryptobørser når man skal handle krypto. Det beste, har vi funnet ut, er å benytte en regulert nettmegler som tilbyr handel med krypto og krypto-derivater slik som CFD-er. Dette er handelsprodukter som er godt egnet for eksponering mot kryptomarkedet.

  1. Åpne konto hos nettmegler. Det første du må gjøre om du vil handle bitcoin eller andre kryptoer er å åpne konto hos en nettmegler. Her finner du en oversikt over nettmeglere.
  2. Sett inn penger på kontoen. Når du har fått åpnet kontoen din, setter du inn penger. Dette kan du gjøre med kredittkort som Visa eller Mastercard, eller PayPal, Skrill, Neteller og mange flere betalingsmetoder, avhengig av hvilken nettmegler du benytter.
  3. Begynne å handle krypto. Finn ut hvilke krypto du ønsker å kjøpe og selge, og logg inn hos din nettmegler for å handle disse.
  4. Betale skatt av gevinst er viktig å huske på. Det er kapitalskatt dersom du oppnår gevinst i kryptohandel. Glem heller ikke å kreve fradrag på skatten (skattefradrag) dersom du har tapt penger på kryptovalutahandel.

Ikke alle nettmeglere er like godt egnet til kryptovalutahandel. Mange nasjonale nettmeglere har et svært begrenset produkter innen kryptovaluta. Som vi har nevnt er også kryptobørser noe vi ville unngått. Det beste alternativet er derfor å benytte en regulert nettmegler med stor kundebase (gjerne med millioner av kunder) og som har et godt tilrettelagt tilbud innen kryptovalutahandel. Her er eksempel på noen egnede nettmeglere til handel med kryptovaluta.

Vær klar over at det er store forskjeller blant kryptomeglere og hvilken av disse du velger kommer an på hvordan du ønsker å utføre kryptohandel og hvilke erfaringer du har. Den som har lyst til å bli vellykket innen kryptohandel må lære seg de mange forskjellige strategiske handelsmønstre ved kjøp og salg av krypto ved å benytte meglerenes handelsplattformer.

Erfaring med nettmeglere som tilbyr handel i kryptovaluta

Det finnes mange anmeldelser på nett av forskjellige nettmeglere. Det man skal huske på her, er at de som er fornøyd sjelden bruker tid på å skrive anmeldelser. Derimot er det mange sinte omtaler fra misfornøyde kunder. Husk også på at ingen nettmegler er perfekt, og det vil alltid være noen som sterkt misliker enhver handelstjeneste.

Ikke bli lurt av negative anmeldelser og falske omtaler

Mange negative omtaler kan være en indikasjon på at noe ikke er bra, eller det kan rett og slett bare være at tjenesten har svært mange kunder. Dersom et par tusen misfornøyde kunder skriver svært kritiske anmeldelser, betyr ikke dette nødvendigvis at tjenesten er forferdelig. Et par tusen erfaringer blant titalls millioner kunder er ubetydelig. De store nettmeglerene har mange kunder, og anmeldelser fra en promille av kundebasen gir aldri et riktig bilde av selskapet.

Det er også mange falske erfaringer av nettmeglere som blir publisert på nettet. Dette kommer gjerne fra konkurrerende virksomheter eller kunder som har en negativ erfaring, og som på grunn av dette fremmer falske påstander eller overdriver hendelsen.

Den beste måten å bli kjent med nettmeglere som tilbyr kryptovaluta, er å gjøre opp sin egen mening. Dette kan du gjøre gratis ved å prøve en demo hos nettmeglere som tilbyr øvelseskonto. Du får da mulighet til å utføre fiktive handler i krypto uten å risikere egne penger. Dersom du liker nettmegleren, kan du åpne en fullverdig handelskonto. Hvis du ikke liker nettmegleren, er det mange andre nettmeglere å prøve.

Prøv handel med kryptovaluta

Her er en fremgangsmåte til hvordan du kan begynne å handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett.

Finn hvilken megler som passer til kryptohandel i forhold til de krav du måtte ha. Les om ikke-norske og de norske kryptomeglere med våre kommetarer og anmeldelse av meglerene. Du finner også tips til kryptovaluta strategier og mye forskjellig annet. Ytterligere informasjon om handel i krypto er også å finne hos noen nettmeglere.

Handel med kryptovaluta kan være svært risikabelt

Vær fullstendig klar over at det å handle krypto kan innebære en høy risiko og du kan tape betydelige pengesummer. Det er avgjørende å være informert om de farene og risiko som kryptohandel innebærer. Les betingelsene og vilkår fra din kryptomegler før du setter inn penger. Enkelte kryptomeglere kan være svindlere, og man må gjøre egne undersøkelser for å finne ut om det er en regulert megler eller en som driver med svindel. Forstå uansett at handel i krypto kan medføre at man mister dine investeringer. Det å drive med kryptohandel passer utmerket for profesjonelle handlere, men nybegynnere bør være forsiktig.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).