Kjøp og salg av fond hos fondsmeglere

For å handle i fond må man en megler som tilrettelegger for fondshandel på det norske markedet. Her kan du få vite mer om fondshandel og hva en fond er.

fond fondsmegler fondshandel
21. april 2024 av Smarte penger / Nettmeglere

En fondshandel er som du skjønner en handel av fond der den som er kjøperen kjøper fond eller flere fra en annen aktør. Dersom man vil kjøpe eller selge et fond kan man vurdere å bruke en fondsmegler eller megler på nett.

Det er svært store forskjeller i kvalitet mellom fondsmeglere og hvilken megler du bestemmer deg for vil avhenge av dine krav til fondshandel og om du er nybegynner eller profesjonell. Den som ønsker å gjøre suksess med fondshandel må være klar over de ulike strategiene ved handel i fond hos megler.

Vi har guide til fondshandel og lister til fondsmeglere ved å gå til hjemmesiden. Der finner du informasjon om pris på avgifter, provisjoner, honorar, kurtasje samt andre priser og gebyr.

Erfaringer av fondsmeglere kan du også finne der. Finn hvilken megler som passer til fondshandel hos deg. Finn ut mer om andre lands- og nordiske eller norske fondsmeglere med anmeldelser og omtale. Vi har også tips til fond strategi og en hel del andre ting. Kurs til handel i fond finnes også hos mange meglere.

Vær bevisst på at det å drive handel med fond innebærer risiko og din kapital kan være i fare. Det er derfor svært avgjørende at man forstår den risiko som fondshandel omfatter. Gjør deg kjent med vilkår og betingelser fra din fondsmegler før du gjør et innskudd. Noen fondsmeglere er svindlere, og det er viktig å være sikker på at megleren ikke driver med svindel og bedrag. Vær likevel helt klar på at det å handle fond kan resultere i at du taper hele det investerte beløpet. Det å holde på med fondshandel passer best erfarne handlere, og passer ikke for alle.