Guide til å handle antikviteter hos antikvitetsmeglere på nett

Dersom du skal kjøpe antikviteter bruker man som oftes en megler som åpner for antikvitetshandel på det norske markedet. Oppdater deg på antikvitetshandel og hva en antikvitet er.

antikviteter antikvitetsmegler antikvitetshandel
21. april 2024 av Smarte penger / Nettmeglere

En antikvitetshandel er som du skjønner et kjøp og et salg antikviteter der den som er kjøperen kjøper en antikvitet eller flere fra en annen aktør. Skal man handle antikvitet vil man ofte velge å bruke en antikvitetsmegler eller nettmegler.

Du må være klar over at det er svært store ulikheter og kvaliteter mellom antikvitetsmeglere og hvilken megler du bestemmer deg for vil avhenge av hvilken tilnærming du har til antikvitetshandel og om du er nybegynner eller profesjonell. Den som ønsker å gjøre suksess med antikvitetshandel må være klar over de ulike strategiene ved handel i antikviteter ved å benytte de muligheter som finnes hos megleren.

Vi har guide til antikvitetshandel og lister til antikvitetsmeglere ved å søke på hjemmesiden. Der finner du informasjon om pris på avgifter, provisjoner, honorar, kurtasje samt priser og gebyr.

Erfaringer av antikvitetsmeglere kan du også finne der. Finn den megler som er best egnet til antikvitetshandel i forhold til det du søker etter. Finn ut mer om andre lands- og nordiske eller norske antikvitetsmeglere med anmeldelser og omtale. Vi har også tips til antikvitet strategi og en hel del andre ting. Kurs til handel i antikviteter finnes også hos mange meglere.

Vær bevisst på at det å drive handel med antikviteter innebærer risiko og din kapital kan være i fare. Dermed er det spesielt viktig at man forstår den risiko som antikvitetshandel omfatter. Gjør deg kjent med vilkår og betingelser fra din antikvitetsmegler før du gjør et innskudd. Noen antikvitetsmeglere er i noen tilfeller uredelige, og derfor er det viktig å vite om det er en regulert megler eller en som driver med svindel og bedrag. Vær likevel helt klar på at det å handle antikviteter kan resultere i at du taper hele det investerte beløpet. Det å holde på med antikvitetshandel passer best erfarne handlere, og passer ikke for alle.