Hvordan handle gjeld hos gjeldsmeglere på nettet

For å kjøpe og selge gjeld må det en megler som har muligheter innen gjeldsmegling til norske kunder. Her vil dere lære om gjeldsmegling og hva en gjeld er.

gjeld gjeldsmegler gjeldsmegling
21. april 2024 av Smarte penger / Nettmeglere

En gjeldsmegling består i en handel av gjeld der en kjøper en gjeld eller flere fra en selger.

Hvorfor kjøpe eller selge gjeld?

Gjeld er ideelt sett for de fleste noe man ikke ønsker å skylde, men gjerne noe man ønsker å eie.

Å skylde gjeld er det vi ofte forbinder med gjeld. Vi skylder gjeld til banken. Denne gjelden har også en eier. Banken er i dette tilfellet eier av gjelden. De oppnår avkastning på at du må betale renter på denne gjelden.

Kan privatpersoner bli eiere av gjeld? Ja, det er mulig. Gjennom handel av obligasjoner får man mulighet til å kjøpe og selge en type gjeld. Obligasjoner kan være gjeld til banker, selskaper eller stater. Det er mulig å både kjøpe og selge obligasjoner. Her kan du lese mer om obligasjoner.

Handelstjenester som tilbyr handel med obligasjoner

Typisk er det nettmeglere eller banker som tilbyr handel med obligasjoner. Mange foretrekker også å handle obligasjonsfond i stedet for enkelt-obligasjoner.

Her finner du en oversikt over tjenester for handel med obligasjoner, noen av disse tilbyr handel med obligasjoner.

Det er store kvalitetsforskjeller mellom gjeldsmeglere og hvilken av disse du velger kommer an på dine krav til gjeldsmegling og hvilke erfaringer du har. Skal man lykkes med gjeldsmegling må først forstå strategier, analyser og taktikker ved kjøp av gjeld via meglere.

Vi har en guide til gjeldsmegling og lister til gjeldsmeglere her hos oss. Der er det også pris på provisjoner, honorar, kurtasje, avgifter samt andre gebyrer og priser.

Erfaringer med gjeldsmeglere ligger også der. Finn den megler som er best egnet til gjeldsmegling for dine krav. Les om ikke-norske og de norske gjeldsmeglere med anmeldelser og omtaler av disse. Vi har også tips til gjeld strategi og annet. Informasjon om gjeld finnes også hos mange meglere.

Vær fullstendig klar over at det å handle gjeld innebærer risiko og det er mulig å tape penger. Det er derfor essensielt at man forstår den risiko som gjeldsmegling innebærer. Les betingelsene og vilkår fra din gjeldsmegler før du setter inn penger. Noen gjeldsmeglere er dessverre svindlere, og det er viktig å være sikker på at megleren ikke driver med svindel. Forstå uansett at handel i gjeld kan resultere i at du taper penger. Det å drive med gjeldsmegling er ikke noe som passer for alle.